TRX

Ezért válaszd a TRX edzést!


Mi a TRX?


A TRX edzés a
gyakorlatok egymás utáni elvégzésén alapul. A TRX edzéshez speciális állítható TRX kötelet használnak. A TRX hevedderek bárhol felakaszthatók otthon vagy a szabadban, így ideális alternatívája lehet az edzőteremnek. A TRX-nek egyenletesen erősíti izmokat anélkül, hogy megerőltené az ízületeket és a gerincet. A TRX-szel végzett edzés egyszerre lehet nagyon fárasztó, megerőltető és kellemes az adott edzésterv intenzitásától függően.

A TRX edzést egykori amerikai haditengerész fedezte fel aki optimális kiképzési módszert keresett katonai bázison állomásozó katonák számára. Az általa kifejlesztett speciális kötél olyan könnyű és erős volt, hogy bárhol tette az gyakorlatok elvégzését. Idővel a TRX kötelet professzionális sportolók, edzők és az edzőtermek látogatói is elkezdték használni.

Kinek javasolt a TRX edzés?

  • A TRX edzés nőknek és férfiaknak egyaránt kiváló. A gyakorlatok nehézségi foka tetszés állítható, így nem kell attól tartani, hogy az elején túlzottan megerőlteted magad.
  • Jól működhet  funkcionális edzésben  A szalagok lehetővé teszik olyan gyakorlatok használatát, amelyek testsúllyal történő alapvető mozgásokon alapulnak.
  • Kezdőknek. A TRX edzésterv nem okozhat nagy problémát azoknak, akik erősítő edzéssel kezdik kalandjukat.
  •  Haladók is használhatják a TRX-et az erősítő edzések változatosságaként. 

Hogyan kell használni a TRX edző hevedereket?

A TRX kötél eszköz, amely a test minden részét átmozgatja . Csak egy kis fantáziára és a mozgások  ismeretére van szükség. A TRX edzéshez speciális Y alakú hevederek  szükségesek, amelyek rendkívül tartós, mégis könnyű anyagból  készülnek. Könnyen szállíthatók és Bármilyen helyre felakaszthatók így akár utazás vagy nyaralás közben is edzhet. A kötelek  egyik vége egy stabil ponthoz van rögzítve, míg a másik két speciális fogantyúval a kézben tartva vagy a lábra rögzítve, a kezet a talajon támasztva.

Az i TRX kötelet  további elemekkel, például fogantyúval az övek ajtóra akasztásához, hosszabbító övvel, egészíthetjük ki.