Gerincjóga

A jóga az egység, a test és az elme egysége, és számomra egyben az egyensúly megteremtése is.
Egyensúlyban és harmóniában lenni a testtel, az elmével, és ezt az érzést, a jóga állapotát közvetíteni a gyakorlások során.
A gerincjóga célja a fizikai test és az elme egészségének és egyensúlyának a helyreállítása biztonságos, alapmozgásokra épülő klasszikus jóga gyakorlatsorokkal és hosszan kitartott, nyújtó, csavaró gyakorlatokkal.
Így ez ideális a jógával még csak most ismerkedők részére, és a már haladóbb gyakorlók részére is, mivel minden gyakorlatot mindenki a saját képességeinek megfelelő mélységben tud végrehajtani.
A legtöbb nyugati stílusú jóga irányzatban a gyakorlás az ászanákra és a légző gyakorlatokra korlátozódik, a végén érintve a relaxációt is.
Ezek azonban csak eszközök, a jóga ennél sokkal több.
A jóga gyakorlása során megtapasztalható, hogy milyen mélységei vannak a gyakorlatoknak, mi van az ászanákon és a légző gyakorlatokon túl, hogyan érhető el egy magasabb tudatossági szint, hogyan jelenik ez meg Patandzsali jóga szutráiban, és mindez hogyan épülhet be a nyugati világ hétköznapi életvitelébe.
Az órákon az ászana gyakorlatok végzése közben szerepelnek elméleti ismeretek, filozófia is, így megteremtve a komplex gyakorlást a testtel és az elmével.
A kialakított egyéni stílus nem kötődik egy konkrét jóga iskolához sem, az órákon több jóga irányzat is megtalálható, a gyakorlatsorokat időnként dinamikus gyakorlatokkal kiegészítve érdekessé, izgalmassá teszem a foglalkozást.
Minden óra más és más.
A lényeg annak elérése, hogy a gyakorlók már várják a következő órát. A gyakorlatok során alapos, precíz és részletes vagyok, a gyakorlatokat segédeszközök alkalmazásával végezzük, a gyakorlók egyéni igényeinek figyelembe vételével.
Kiemelten fontos a gyakorlók felé az öröm, a boldogság és a stressz mentes élet sugárzása, ezért óráim bensőségesek, meghittek, érzelmi többlettel áthatottak. Törekszem arra, hogy színvonalas
legyen a foglalkozás, jól érezzék magukat a gyakorlók, fejlődjenek a jóga útján, és úgy érezzék, hogy kaptak valamit, gazdagabbak lettek.
A gyakorlatokat együtt, közösen végezzük, de a gyakorlók egyéni igényeinek figyelembe vételével, ezzel még több figyelmet szánva a gyakorlóknak, korrigálva a testtartásukat a gyakorlatok helyesebb elvégzése szempontjából, és segítve a megfelelő mentális és érzelmi hozzáállás kialakítását, a jóga útján keresztül hozzásegítve az egészséges életmódhoz, egy minőségi, kiegyensúlyozott életvitelre ösztönözve.