Gerincjóga

A gerincjóga célja a fizikai test és az elme egészségének és egyensúlyának a helyreállítása biztonságos, alapmozgásokra épülő klasszikus jóga gyakorlatsorokkal és hosszan kitartott, nyújtó, csavaró gyakorlatokkal.

Óráimat látogathatják a jógával még csak most ismerkedők és a már haladóbb gyakorlók is, mivel minden gyakorlatot mindenki a saját képességeinek megfelelő mélységben tud végrehajtani.

A legtöbb nyugati stílusú jóga irányzatban a gyakorlás az ászanákra és a légző gyakorlatokra korlátozódik, a végén érintve a relaxációt is. Ezek azonban csak eszközök, a jóga ennél sokkal több. A jóga gyakorlása során megtapasztalható, hogy milyen mélységei vannak a gyakorlatoknak, mi van az ászanákon és a légző gyakorlatokon túl, hogyan érhető el egy magasabb tudatossági szint, és mindez hogyan épülhet be a nyugati világ hétköznapi életvitelébe. Az órákon az ászana gyakorlatok végzése közben szerepelnek elméleti ismeretek, filozófia is, így megteremtve a komplex gyakorlást a testtel és az elmével.

Az általam kialakított egyéni stílus nem kötődik egy konkrét jógaiskolához sem, az óráimon több jóga-irányzat is megtalálható, a gyakorlatsorok időnként dinamikus gyakorlatokkal egészülnek ki, így válik a foglalkozás érdekessé, izgalmassá. Minden óra más és más.

A gyakorlatokat a résztvevők együtt, közösen végzik. A gyakorlás során mindenkire egyénileg figyelek, folyamatosan korrigálom a testtartást, segítem a megfelelő mentális és érzelmi hozzáállás kialakítását. A jógán keresztül közelebb jutsz az egészséges életmódhoz, a minőségi, kiegyensúlyozott életvitelhez.